Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας η απόσυρση της υπογραφής των Η.Π.Α. από τη διεθνή συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.


Όταν ο νεοεκλεγείς Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του, χαρακτήριζε την κλιματική αλλαγή ως "μια απάτη που επινοήθηκε από τους Κινέζους" για να καταστήσουν την αμερικανική βιομηχανία λιγότερο ανταγωνιστική, ουδείς εκ των συνομιλητών των ΗΠΑ στο διεθνές στερέωμα μπορούσε να διανοηθεί τις εξελίξεις που δρομολογούνταν για το μέλλον του πλανήτη. 

Η χθεσινή απόφαση του πλανητάρχη να αποσύρει την "υπογραφή" των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και παρέμβαση του ΟΗΕ

Ο Τραμπ έχει ενστερνιστεί την άποψη των σκεπτικιστών της κλιματικής αλλαγής που αμφισβητούν όχι μόνο ότι το πρόβλημα οφείλεται σε ανθρωπογενή αίτια, αλλά ακόμη και το αν υπάρχει κλιματική αλλαγή. Η άποψη αυτή είναι παραπλανητική και επιστημονικά έωλη.

Όπως ατεκμηρίωτη είναι η άποψή του ότι η συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή επιτρέπει σε ξένους γραφειοκράτες να ελέγχουν πόση ενέργεια καταναλώνουν οι Αμερικανοί. Δυστυχώς, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία διάλυσης του θεσμικού πλαισίου που είχε υιοθετήσει η διοίκηση Ομπάμα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Και έπεται συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

"ΒΑΡΟΣΙ ΕΔΕΣΣΑΣ " -2006

"ΒΑΡΟΣΙ ΕΔΕΣΣΑΣ " -2006

ΓΕΦΥΡΑ "ΚΙΟΥΠΡΙ"

ΓΕΦΥΡΑ "ΚΙΟΥΠΡΙ"